De anonieme reporter.. - HSC Lions'66

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

De anonieme reporter..

De anonieme reporter..

15 september 2022 9:15


Gisteravond leek een rustige avond te worden op de redactie van de website commissie. Plots ging de telefoon... Er klonk een donkere zware stem ''ik ben de clubwatcher van Lions 3 en ik heb je een verslag gestuurd.'' Wie het was is ons onbekend en we kregen niet de kans het te achterhalen want de telefoon werd er weer hard opgegooid. Wat we wel weten is dat hij zichzelf de anonieme reporter noemt.. Lees hieronder het verslag van de anonieme reporter:

S.C. Stiens 4 – Lions’66 3: 1-4

De 2de van 3 bekerwedstrijden voor Lions 3.

Eerste wedstrijd met 3-0 gewonnen van stadsgenoot blauw wit.

Het vertrouwen voor een volgende ronde groeit maar dan moeten we eerste langs het altijd stugge Stiens.

Goeie voorbereiding is het halve werk, althans dat zou je zeggen!

Maar dit is Lions. waar een gebruiksaanwijzing per team niet onnodig zou wezen, is het handboek der strijdkrachten nog niet daar. Wat dan weer wel zorgt voor hectische en voor een buitenstaander leuke taferelen.

Vrijdagavond lijken er te weinig auto’s te zijn dus via app word er een dringend verzoek gedaan allen met de auto te komen. Wat resulteert in een stoet vanaf Lions van pak hem beet 7 auto’s, de 1 iets voller gevuld dan de ander. Maar he! Het verzoek is gehonoreerd we hewwe genoeg en we komme er tenminste. We zijn vertrokken, en een ritje met de leiders doet vermoeden dat het ‘autotekort’ niet het enige probleem was. Bouma het afmeld en Jager komt later(beide keeper). Hoe laat komt ie dan? Ja geen idee, maar hij komt wel. Ze hewwe laatst handschoenen kocht toch? Wie het die en waar zijn ze? zullen wel in de tas zitten. Zien we zo wel. Hest al een opstelling? Nee daar ben jij voor toch.. wie zijn er allemaal mee dan? Zien we wel ff als iedereen op het veld is..

De spelers komen het veld op voor de warming up, nouja warming up. Lopen doen we su wel. Jager is er niet wie gaat er keepen, want ff op goal rammen hoort erbij. Joeri die net van de dokter een puffer heeft gekregen voor zijn luchtweginfectie trekt de handschoenen aan. Na een schiet sessie van 10 schoten komt ie hijgend naar de leiding gelopen, maat dit wud m niet. Na 10 schoten en 10 minuten bijkomen en een puf(waar hij maar 2 van mag hebben dagelijks). Komen we tot de conclusie dat niet de schoten het probleem waren. Maar het aantrekken van de handschoenen, kinderhandschoenen bevestigt Bolke. Joeri het 3 bidons leegspoten op zijn handen om ze aan te krijgen, iets wat meer tijd in beslag nam dan zijn moment of fame op goal. James offert zich op en zodra hij het shirt aan heeft, verschijnt ineens Lars de Jager. Laat maar James hij idder al.

De opstelling is bepaald en we gaan los. Van tevoren en zeker de eerste minuten was het niet de vraag of het moeilijk zou worden, maar dat het moeilijk zou worden stond vast! Een tegenstander dat zich makkelijk leek te vinden, en fitter leek. Maar zich toch ook liet overpoweren door de duelkracht en de bravoure die Lions liet zien. De boodschap was duidelijk de bal winnen, en hem dan vervolgens over de laatste linie van Stiens heen leggen. Laat nou de samensmelting van Lions 4 en Lions 3, ervoor zorgen dat er een leger aan spelers is met die pass in de poten. De spits van Stiens sprak zijn vrees uit over ene Simon Aronds, nog voor de wedstrijd begon. In de hoop toch een duel te winnen, maar misschien had ie zich beter kunnen focussen op het eruit halen van zijn pass.  Na pak hem beet 30 minuten is Lions al zeker 5 keer 1 op 1 met de keeper gekomen, vaak uit een pass van achteruit. Maar de gelifte lobjes en geplaatste schoten willen nog niet slagen. Keeper Lars die gelukkig op tijd is gekomen laat zich nadrukkelijk zien met een paar beste reddingen.

Opmerkelijk moment komt vervolgens niet door het voetbal van onze leeuwen, maar Sven laat zich wisselen met materiele schade. Komt vast niet door zijn loopvermogen, al trapte hij wel een tegenstander neer. Waar het commentaar vanaf de zijkant was, niet echt een slimme overtreding. Het gelach in de dug out was vervolgens, ach van Sven hoeven we ook geen slim voetbal te verwachten. Onze puffende luchtweginfectie Joeri die inmiddels allang over zijn puff-tax heen zit, laat zich vervolgens goed invallen.

In de wedstrijd vervolgens een ingooi opgeëist door Marten Bakker, en wil hem ver gooien. Veel ruimte achter de verdediging, Danny Meijer moet ontvangen. De bal gaat diep, heel diep. Waar Meijer 10 jaar geleden nog de potentie had om Usain bolt van de troon te stoten, stond ie nu met de armen wijd. Maaat diep, kijk me buik joh gek! De discussie die tussen hun volgde was het startsein voor 1 van ons. Hoelaat bin we begonnen? Eerder toch.. die scheids het er zin in. En voordat we uitgesproken zijn ontvangt onze wereldburger Hoekie(die voor 1 week terug is van Aruba) de bal en laat hem vallen voor Meijer. Hij neemt hem mee, en lift hem op Cruijfiaanse wijze over de keeper. 0-1 wereldgoal? Al rest ons de vraag, raakte die hem echt goed?

Terwijl wij ons nog steeds verbazen over de lange blessuretijd van de beste man, krijgt Meijer weer de bal rond de 16. En na wat geslalom schuift hij de 0-2 binnen! Waar vele schoten al mislukt zijn valt het nu snel 2 keer goed.

Helaas voor Lions valt ongeveer in de 12de minuut van de blessuretijd de 1-2, een scherpe steekbal wordt langs de twijfelende Lars geschoven.

de 2de helft is een tijdje onderweg, een tackle op captain en sterkhouder Joey. En dan ontstaat er een prachtig tafereel, wie gaat hem nemen?

Meijer die aan de omvang van zijn buik laat zien de laatste tijd weinig honger te hebben gehad, laat zien erg hongerig te zijn voor zijn 3de goal. Maar dan komt daar heel rustig Simon Aronds naar voren gestapt, en waar iedereen een grote bek had gekregen om hem zijn hattrick te kunnen laten maken. Werd hier de bal rustig en braaf afgegeven. Een streep op de arm, maar geen penal volgens de scheids.

Het over(ge)wicht blijft van Lions, de tegenstander probeert maar lukt nog maar weinig. En dan daar Meijer wordt succesvol weg gestoken, hij dreigt hij kapt. En met zijn chocoladepoot schuift hij zijn derde naar binnen! En dan te bedenken dat ie eerder op dag niet wou lopen op een diepe inworp. Kennen jullie het sprookje repelsteeltje? Wij zijn bij Lions 3 getuigen van het sprookje egostreeltje. Danny Meijer de hoofdrolspeler.

Maar wat nog belangrijker is voor dit team en de club, de samensmelting is compleet! Het 3de en het 4de. Hier staat een team dat rust en kracht uitstraalt. Duelkracht achterin en op het middenveld. En een combinatie van alles voorin, waar ook Thijs en Ronnie zich zeker hebben laten gelden vandaag!

Als kers op de taart wordt Bollo nog weggestoken door Simon. Wat hun connectie is houden we in het midden, maar de afmaak was misschien wel de mooiste van allemaal. De snelheid van Kiki Musampa, en de souplesse in de stift van Jay Jay Okocha! De connectie tussen deze spelers en Bollo, de vliegende rastaharen!

En met die vliegende rastaharen als laatste uitzicht van de Stiens defensie, vliegen onze boys dit weekend naar Hardegarijp om daar een vervolg in het bekertoernooi veilig te stellen!

 

De anonieme reporter..
 Lions_3.jpeg


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!